Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Playoffplatserna rinner ifrån SIK efter ny förlust

Skövde IK:s säsong ser ut att ta stopp efter allettan. Detta efter att SIK förlorat borta mot serieledande Halmstad HF.

Med allettan inne i slutskedet kan man lugnt konstatera att Skövde IK inte har toppat formen. Inför onsdagens match mot Halmstad HF hade SIK fyra raka förluster i bagaget och mot serieledande Halmstad kom inget trendbrott.

4–1 slutade matchen efter att hemmalaget gjort 1–0 i den första perioden, 2–0 i den andra och 3–0 samt 4–0 i den tredje innan Alexander Henriksson putsade till siffrorna på slutet.

Det gör att SIK:s säsong går mot ett slut efter allettan. Med två matcher kvar ligger SIK näst sist, nu med fyra poäng upp till den sista playoffplatsen då Visby/Roma HK under onsdagen besegrade Mariestad BoIS efter straffläggning. Just Visby/Roma är det sista laget som SIK matematiskt skulle kunna gå om, men då krävs det alltså mer eller mindre att SIK tar full pott medan Visby/Roma:s resultat går SIK:s väg.

Kvar på schemat står Nybro Vikings IF hemma på söndag och Grums IK borta i den sista matchen för allettan nästa onsdag.

För Visby/Roma är det Huddinge IK borta och IF Troja/Ljungby hemma som kvarstår. Visby/Roma har därtill en bättre målskillnad än SIK.