Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter Stordalen blir ny ägare av Ving

Charterbolaget Ving har fått en ny ägare. Norske hotellmagnaten Petter Stordalen blir ny ägare tillsammans med Altor och TDR Capital.

Inför stort jubel bland de anställda på huvudkontoret presenterades den nye ägaren. Det var en stor överraskning, även för de anställda. Bland nya ägarnamn som det spekulerats om på förhand återfanns absolut inte Stordalen.

– Det är ett världsklassbolag, nummer ett i Norge och Sverige, säger Stordalen. Vi har både kompetens och de finansiella musklerna att Ving-gruppen ska kunna fortsätta att utvecklas.

Affärsmannen Petter Stordalen är framförallt känd som hotellmagnat och kedjan Nordic Choice Hotels som är Nordens största hotellbolag.

Gått väldigt snabbt

Han kliver nu även in i charterverksamheten där man får nordiskt majoritetsägande av verksamheten i Vinggruppen med totalt 2 300 anställda.

– Det har gått väldigt snabbt. Det var otroligt viktigt att hitta en ägare som har den strategiska kompetensen. En ägare som är villig att skjuta till kapital och fylla de hål som uppstod i konkursen och en ägare som säkrar jobben och ger oss möjlighet att utveckla företaget, säger Magnus Wikner, koncernchef för Ving, om Thomas Cooks konkurs.

Gick i konkurs

Försäljningen blev aktuell efter att Vings ägare Thomas Cook-gruppen för drygt en månad sedan gick i konkurs. Det har därefter spekulerats kring nya ägare och det svensk-tyska riskkapitalbolaget Triton har bland annat nämnts.

Det nya ägarskapet betyder att man behåller företagets namn men däremot gör en namnändring gällande flygbolagets namn.

På en fråga på pressträffen gällande hotell och avtal säger Stordalen:

– Vi har säkerställt nästan alla hotell. Det återstår några få men vi är säkra på att vi ska kunna nå en överenskommelse även med dem.