Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peab anlitas för att bygga 36 nya bostäder i Trädgårdsstaden: ”Stolta över att bidra till utvecklingen i Skövde”

Badhustorget Privatbostäder AB har anlitat Peab för att bygga 36 nya bostadsrätter. Lägenheterna planeras vara inflyttningsklara till årskiftet 2021-22 och bygget kommer att sätta igång direkt, meddelar Peab i ett pressmeddelande idag.

– De val vi gjort, är utifrån att skapa hållbara livsmiljöer för människor, vi bygger de hem och den värld vi själva vill leva i, säger Christina Carlsson, vice vd och affärsutvecklare på Privatbostäder, i ett pressmeddelande.

Privatbostäder har valt att ge i uppdrag till Peab att bygga deras lägenhetshus i den expansiva stadsdelen Trädgårdsstaden. Fokus ska ligga på hållbarhet.

– Vi är stolta över att bidra till utvecklingen i Skövde. Projektet ligger helt i linje med vår strategi om att bygga hållbara bostäder med låg energianvändning, säger Peabs arbetschef Robert Malmgren i ett pressmeddelande.

Gemensam pool planeras för kvarteret tillsammans med lekplats och parkeringsytor. Bostadsrätterna är fördelade på nio huskroppar samt tillhörande byggnader. Det kommer att bli bostäder med mellan två och fyra rum och kök.

Projektet planeras med hänsyn till hållbara val och prioriteringar. Bland annat energieffektiva vitvaror, uppvärmning med fjärrvärme, ventilationssystem med värmeåtervinning samt möjlighet för köparna att göra gröna inredningsval.