Paradis-Oskar gästade SPF Seniorerna Skövdes medlemsmöte i Kyrkans Hus, fast egentligen heter han Flemming Mouritsen, numera känd skådespelare. I höstas gjorde succé på Stadsteatern i Skövde som Paradis-Oskar i Rasmus på luffen.

Flemming berättade om sitt spännande, snart 59-åriga liv. Det kunde ha blivit en utstakad väg via teknisk utbildning till att så småningom ta över faderns konstruktionsföretag. Flemming ville inte rita takstolar! Istället beslöt han att finna sin egen väg i livet, vilket började med en resa på tummen i Europa. Väl hemma igen blev det lärarvikariat på olika skolor i Skövde. Plötsligt stannar Flemming upp i sin berättelse och utbrister spontant: där sitter ju min ”gamla” engelsklärarinna!

Flemming beskriver sitt liv som ett flipperspel där han själv är stålkulan, som träffar olika människor och far iväg åt olika håll. Han menar att många gånger så är det tillfälligheterna och andra människor, som styrt vad han företagit sig. I hans CV finns en lång rad av olika verksamheter, lärare, konstnär, bokhandlare, radiopratare, krönikör, skådespelare, mm. Det hetaste just nu är skådespeleri, som mycket väl passar hans öppna orädda sinne. Redan har han spelat speciella karaktärer i bl.a. West Side Story, I hetaste laget, och Vita Hästen och hunnit med att turnera med Riksteatern. Detta trots att han blev skådis först efter fyllda 50 år.

Flemmings avslutade med det inspirerande budskapet till den seniora publiken: Det är aldrig för sent, och ingenting är omöjligt i livet! Själv är han nöjd med sitt liv och att han är BARA 60!