Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappan överklagar domen för treårings död- anser att brottet var ett mord

Domstolen dömde en 26-åring för synnerligen grov misshandel och vållande till barnets död. Straffet blev åtta års fängelse. Treåringens biologiske pappa har nu överklagat tingsrättens dom. I överklagan menar pojkens far att den skyldige ska dömas för mord och få livstids eller 18 års fängelse.

I överklagan konstaterar advokaten Tore Brandtler att det handlar om våld i barnets eget hem. Han konstaterar också att det väsentliga är att 26-åringen gett treåringen de skador som lett till dennes död.

Brandtler skriver också att både tingsrätten och läkarna konstaterat att pojken inte kunde ha tillfogat sig de skadorna själv. Det krävs ett betydligt kraftigare våld.

Version avfärdas

Att treåringen skulle fått dem genom att gå emot en dörr, slagit ett handfat och bitit sig själv avfärdas helt. Det 26-åringen berättat är helt enkelt inte sant.

Man slår också fast att pojken var 95 centimeter lång, 12 kilo tung och därmed inte hade någon möjlighet att försvara sig mot våldet. Vid ankomsten till sjukhuset hade treåringen fyrtio skador som var färska och att huvudskadan varit dödlig.

Att mannen ringt SOS ser de bara som ett försök att komma undan vad han gjort.

I överklagan slår man dessutom fast att det inte finns någon alternativ gärningsman och man vill också att skadeståndet ska höjas från 60 000 till 75 000 kronor.

Tingsrätten ansåg i sin dom att det inte gick att slå fast att den dömde varit likgiltig för vad de skador som uppstått kunde leda till. Där håller inte pappan med.

I överklagan menar man att misshandeln skett med uppsåt.

Treåringens biologiske pappa har överklagat tingsrättens dom mot 26-åringen som misshandlat barnet till döds. Han vill att mannen ska dömas för mord.