Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På torsdag öppnar äldreboendena i Skövde – detta gäller inför besöket

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Från och med torsdag den 1 oktober kommer Skövde kommuns äldreboenden öppna för att ta emot besök. Men det är inte bara att gå rätt in, alla besök måste förbokas.

Det blir inga öppna dörrar på torsdag. Dörrarna till äldreboendena kommer tillsvidare fortsatt att vara låsta för att undvika att få ett för stort antal personer i lokalerna samtidigt. För den som vill besöka en anhörig måste man förboka sitt besök.

Information om hur man bokar finns på varje äldreboende.

— Vi vill att alla ska känna sig välkomna till oss, men för att vi ska kunna säkerställa säkra besök behöver vi se till att inte alla kommer samtidigt. Vi måste tillsammans ta ansvar för att det här blir bra och för att vi fortsatt också arbetar för att hålla smittan utanför våra boenden, säger Jonas Engelbrektsson, avdelningschef för äldreboenden, i ett pressmeddelande.

Besökaren måste givetvis vara symptomfri.

— Precis som i samhället i övrigt så är det i samband med besök på våra äldreboenden viktigt att vi ser till att hålla avstånd till varandra, att tvätta händerna noga och ofta och att man är symtomfri. Som besökare hos oss ska man förhålla sig till de instruktioner som finns på respektive boende, säger Jonas Engelbrektsson.

De caféer, träffpunkter och restauranger som finns inom kommunens verksamheter gäller fortsatt att det kommer att vara stängt för externa besökare. Det innebär att de som bor i huset kan äta, fika och träffas men att man som besökare är hänvisad till att umgås i den egna lägenheten eller vid anvisat utrymme.