Dagens tema var ”Vem är som du?”. Deltagarna kom från hela Skara stift och dagen innehöll många och varierande aktiviteter, bland annat ett stort utbud av föreläsningar och seminarier i skilda ämnen.

Tanken var att spegla aktuella frågor inom kyrkan och samhället. Därför fanns exempelvis rubriker som "Bibel och betong" och "Sociala utmaningar". Många föreläsare kom från stiftet, men det fanns också medverkande från andra delar av landet och från andra länder.

-En fantastisk mötesplats för alla som arbetar ideellt inom Svenska kyrkan i Skara stift, säger Anoo Niskanen från Axvall, en av funktionärerna.

– Det känns roligt och lyxigt att få åka en hel dag och lyssna till bra föredrag och äta mat som någon serverar, säger Helena Persson från Ulricehamn som valt seminarier om att fira gudstjänst.

Det fanns också aktiviteter som sträckte sig över hela dagen. Ett gäng pilgrimsvandrade mellan Varnhem och Skara, medan andra sjöng tillsammans med en kör från Sydafrika.

På eftermiddagen firades Svenska kyrkans unga och födelsedagskaffe med jordgubbsbakelse bjöds. Det har gått 25 år sedan organisationen bildades.

Kevin Sillanpää från Skövde var en av dem som var med och firade detta, dagen till ära med partyflaggor med Svenska kyrkans Ungas logga på i hästsvansen.

- Jag har precis gått utbildningen till ageravolontär. Det handlar om att agera i både det stora och lilla, säga till om det behövs och vara handlingskraftig, berättar han.

Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Svenska kyrkans unga och Svenska kyrkans internationella arbete. Det handlar om unga vuxna från 18 år och uppåt som med tron som drivkraft agerar lokalt för global rättvisa.

- Stämningen känns bra och jag känner mig glad, säger Gunilla Nordin från stiftskansliet som lett arbetet med mötet.

Genom dagen vill Skara stift både uppmuntra och utbilda ideella medarbetare i församlingarna. De olika spåren för dagen har valts utifrån vad många ideella arbetar med, som socialt arbete, körsång, integration och pilgrimsvandringar. I Skara stift finns flera tusen ideella medarbetare i Svenska kyrkan.

Dagen både började och slutade i Skara domkyrka. Vid den avslutande mässan medverkade bland annat biskop Åke Bonnier och alla körsångare som övat tillsammans under dagen. Den sydafrikanska kören med sina färgsprakande dräkter och sin sångglädje gjorde sitt till för att lyfta taket lite extra i domkyrkan.