Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olausson: Hur skört är IFK Skövde?

IFK Skövde går in i en kritisk period. Med nyckelspelare skadade är det dags för laget att visa hur väl rustat man är.

Säsongsinledningen för IFK Skövde har överträffat förväntningarna. Även om förhoppningarna om att äntligen nå slutspel igen var stora både bland publik och i laget, var det nog inte många som hade trott att truppens kvalitéer skulle göra att man skakade Kristianstad på bortaplan och att man spelade ut fjolårsfinalisten Malmö totalt på hemmaplan.

LÄS MER: IFK utklassat i Göteborg – med försvarsgeneralen på skadelistan

Efter en av försäsongens bejublade tillställningar mot Halden stod Richard Hanisch och pratade om att det gäller att vara realistisk när det kommer till att diskutera målsättning i handbollsligan.

– Skövde har inte varit i slutspel på många år och det kan inte bara vara som att vända på en femöring. De var ändå 14 poäng efter förra året. Men vi jobbar metodiskt. Hela stan, klubben och vi spelare suktar efter ett slutspel, sa han till SN innan han fortsatte:

– Vi har en bra första lina sen har vi många spännande som står på tillväxt men som kanske inte riktigt är där ännu.

LÄS MER: Nyförvärvet vill ta IFK Skövde till slutspel: "Det vi och hela stan suktar efter"

Nu är stunden kommen för IFK Skövdes bredd att visa hur bra man är.

Rex Blom är långtidsskadad. Målvakten Håvard Åsheim har brutit ett ben i tummen och kan bli borta upp till åtta veckor.

Snabbtänkte sportchefen Ulf Nyström har visserligen arbetat effektivt och fått fram norrmannen Bård Egil Tobiassen för att täcka upp för nyckelspelaren Blom i försvaret, men hur bra klass håller 32-åringen i dag och hur snabbt acklimatiserar han sig? Tobiassen slutade sin elitsatsning för några år sedan och har därefter gjort inhopp i norska Haslum och Lilleström. För IFK:s del är det bara att hoppas att han kommer tillbaka till elithandbollen i lika god form som exempelvis Oskar Ysander som imponerat i sin comeback i RIK-tröjan.

LÄS MER: Ersättaren om det tunga ansvaret: ”Det var tufft”

Största avbräcket är dock den sista utposten. Håvard Åsheim står på godkända 31 i räddningsprocent så här långt men många av räddningarna har kommit i matchavgörande lägen. Ansvaret vilar inom den närmsta framtiden tungt på Marcus Holmén i den blåvita kassen som kommer backas upp av Pål Åhlmark som kallats tillbaka från sin utlåning till HP Skövde.

De förhastade slutsatserna är alltid dumma att dra. Men frågan kvarstår: Hur skört är IFK Skövde?

***

I övrigt: Nyförvärvet Bård Egil Tobiassen har norskt målrekord i en och samma match. I Haslum 2 i norska division 3 stod han för hela 40 mål själv i en och samma match.

KRÖNIKA: IFK-supportrar ska akta sig för att gapa efter för mycket