Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökning av covid-fall bland brukare i kommunens äldreomsorg

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Antalet bekräftade covid-fall bland brukare i Skövde kommun uppgår till 23 personer den här veckan enligt ett pressmeddelande från kommunen. Det innebär en ökning med åtta fall jämfört med förra veckan.

Enligt pressmeddelandet finns samtliga konstaterade fall inom sektor vård och omsorg: 18 inom äldreboenden (Tomtegården, Norrmalm och Skaraborgs läns sjukhem), 4 inom hemtjänsten och 1 inom avdelningen för funktionsnedsättning. Totalt har 1 brukare friskförklarats under den senaste veckan.

”Det är ett allvarligt läge inom hela regionen och vi ser att vi behöver fortsätta med alla de åtgärder som vi har vidtagit. Den generella ökningen i vår region medför att alla behöver skärpa sin medvetenhet kring det rådande läget och att ta det ansvar som åligger oss alla. Stanna hemma när man har minsta symtom, tvätta händerna noga och ofta och hålla avståndet till andra människor, både på arbetsplatsen och på fritiden”, sägs det i pressmeddelandet.

”Vi har nu en fungerande testrutin för vår personal inom vård och omsorg för att säkerställa att man inte går till jobbet med covid-19 och den är igång sedan ett par veckor”, uppges det vidare.

Skövde kommun startar nu upp arbetet med att möjliggöra tester för personal inom kategori 3 (övrig samhällsviktig personal). Detta i syfte att kunna konstatera om personal med lätta symtom har covid-19 eller inte. Detta för att kunna avlasta vårdcentralerna som erbjuder samma typ av test för allmänheten och för att kunna säkerställa personalförsörjningen inom samhällsviktiga verksamheter.