Redan under tisdagsförmiddagen kunde tidningen berätta att .

På en presskonferens samma dag presenterades den nuvarande Skövde HF-tränaren som tar över hos konkurrenten efter säsongen.

- Har känts jättebra och intressant med Skara från början och har inte haft någon anledning att tveka på det, säger Frisk.

Frisk pratar om att det nya uppdraget känns tilltalande och att han är glad över att kunna fortsätta verka på elitnivå.

- För min egen del är det en jättebonus att inte behöva ändra i min tillvaro så mycket, säger Skövdebon Magnus Frisk.

- Att göra något annat känns spännande och jag känner att det ska bli kul att ta mig an en ny utmaning. Det blir självklart fler nya detaljer för mig att sätta mig in i. Min miljö i Skövde har varit så inoljat och det är nyttigt och lärorikt att byta miljö.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

- Ett år är för kort tid. Två år kan vara både för lång och för kort tid. Det är bra med ett bonusår om dom två första åren kan skapa merkänsla.

Kan det bli så att du lockar hit spelare från Skövde?

- Så kan det vara. Både för spelare och tränare är det bra att man känner varandra. Caroline Friberg blir kvar nästa säsong och det känns bra för min del. Det är en spelare jag vill ha i mitt lag.

Du har varit i Skövde i 24 år. Antar att du har en del känslor för föreningen?

- Ja, och det är ingenting jag lämnar i själ och hjärta. Jag har tre döttrar kvar i föreningen där den yngsta är född 2004 och är kvar i ungdomsverksamheten.

Hade du i din vildaste fantasi kunnat drömma om att du skulle ta över som tränare i Skara när ni mötte dem med Skövde i oktober?

- Då var det ganska långt ifrån. Jag var inne i beslutet som Skövde HF precis hade meddelat mig och var mer affekterad över känslan att det varit bristande kommunikation där. Eller hur man vill uttrycka det. Då var det mycket annat som rörde sig i huvudet. Jag tänkte inte så mycket på nästa uppdrag då. Sen kom det ett bra uppehåll.

Hur ser du på att slutföra ditt jobb i Skövde samtidigt som du vet att du ska ta över Skara nästa säsong?

- Självklart är jag inställd på att göra ett lika bra jobb som vanligt, till och med ännu bättre. Att vara mer noggrann. Men det blir nog ingen skillnad. Det är ingenting jag har funderat på.

Sportchefen Gunilla Flink berättar att den nuvarande tränaren Andreas Johansson också varit ett alternativ, men att han själv valt att inte fortsätta som tränare i Skara HF.

- Andreas har haft möjlighet att fundera själv och lämnade beslut att inte fortsätta i Skara HF. Efter det har jag och sportgruppen valt att gå vidare med ett annat alternativ. Vi är otroligt stolta över att fått ihop det här, säger Flink.