Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt vandrings- och löpningsevent i september

Intresset för att vandra och vistas i naturen har skjutit i höjden. I september planeras det för ett nytt evenemang på det temat, Billingen hike & trail, en upplevelsehelg i naturen med vandring, traillöpning och mat.

Den 11-13 september genomförs eventet Billingen hike & trail för första gången. Beroende på intresse kan man välja vandring eller upplevelselöpning i grupp. All aktivitet sker på Billingen, i Varnhem och Vallebygden. Det finns paket med antingen en eller två övernattningar och allt sker i samarbete mellan lokala aktörer.

– Billingen och Vallebygden bjuder på utmärkta förutsättningar för vandring och trail-löpning. Det tar vi fasta på när vi nu för första gången arrangerar Billingen Hike & Trail, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Billingen Hike & Trail är ett samarbete mellan Next Skövde, det nystartade företaget Trailhelg samt ett antal andra lokala turistföretag. Förhoppningen från arrangörerna är att detta ska bli ett återkommande event i området.

LÄS MER: Hittaut - rekordpopulärt i Skövde: ”När man väl börjat är det svårt att sluta”