Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt stöd till näringslivet – sänkt kostnad för uteserveringar

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

För att stötta det lokala näringslivet gör nu Skövde kommun det avgiftsfritt upp till 50 000 kronor för uteserveringar och torghandel under 2020.

Detta är de politiska partierna i Skövde eniga om som en åtgärd för att underlätta för det lokala näringslivet och hålla igång Skövde under rådande pandemi.

— En styrka för Skövde att alla partier jobbar tillsammans. Det skapar stabilitet i arbetet och stärker förutsättningarna för att Skövde står starkt även på andra sidan av krisen, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det innebär att avgifter för markupplåtelse för uteserveringar och torghandel i Skövde kommun blir avgiftsfritt upp till 50 000 kr. De avgifter som näringsidkare redan betalat in för år 2020 kommer att återbetalas.

Totalt beräknas ovanstående beslut uppgå till intäktsbortfall om cirka 0,8 mnkr.

Skövde kommun har tidigare fattat beslut om förändringar för att mildra konsekvenserna för företag. Exempelvis förlängd anståndstid, tidigare betalning av leverantörsfakturor och översyn av hyresnivåer.

Beslutet innebär inte några förändringar kopplat till myndighetsutövningen utan rör enbart de taxor som är kopplade till myndighetsutövning och markupplåtelse. Tillstånd ska sökas eller anmälan göras inom de olika lagstiftningsområdena på sedvanligt sätt. Det påverkas inte av beslutet.