Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt grepp för kören – premiär i industrilokal

På söndag eftermiddag, 24 februari, finns möjligheten att gå på konsert i en industrilokal då det är urpremiär av körverket Hjässan är kal på Åbergs Plåt i Tidaholm. – Det går bra att köpa biljetter på plats, hälsar kultursamordnare Johanna Andersson.

Hjässan är kal är en konsert där män sjunger ut om det viktiga i livet - manlighet, sorg, kärlek, svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Volvo Skövde manskör framför verket tillsammans med tio professionella sångare. Musiker på scen är Johannes Bergion på cello och Bengt Olausson på dragspel. Körledare är Elisabeth Backhaus.

Biljetter säljs via billetto.se. För dem som är sent ute kan lösa biljetter på plats, hälsar kultursamordnare Johanna Andersson på kultur- och fritidsförvaltningen i Tidaholm.

Hjässan är kal består också av en vandringsutställning. Utställningen är formgiven av Milena Karlsson och består av fotografier av män, sångtexterna ur körverket, citat från intervjuerna.