En kvinna som hört hunden skälla har lagt ut mat, men den här hittills orörd. Observationen stämmer hyfsat tidsmässigt med observationerna i Åsarp.

– Jag har varit i kontakt med en man som arbetar med gatuhundar i Thailand och han konstaterar att hon vandrar väldigt mycket, men att hon förmodligen söker efter mat och trygghet, fortsätter Johanna.

Hunden Julia har varit på villovägar sedan mitten av juli och sedan dess har Johanna lagt många timmar på att försöka hitta henne. Johanna säger att tipsen strömmade in den första månaden.

– Ibland fick vi tips flera gånger om dagen och det verkar som hon rör sig cirka fyra mil i veckan. Men när hon rymde var det ljust och sommar, observationerna har gjorts mer sällan nu, konstaterar matte.

En blandras

Gatuhunden är en blandras och påminner om en mindre Rhodesian ridgeback. Hon fångades in i Rumänien innan hon kom till Sverige, där hon adopterades av Johanna Hökerud Pantzar. Teorin är att Julia inte levt med människor innan och att det är förklaringen till att hon är så skygg.

Hunden hade bara varit två dagar i Tollered innan hon lyckades hoppa över staketet.

Har ni sett Jula, mejla: aktuellt@vgt.se