Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bostadsområdet i Timmersdala - nu vill Skövdebostäder ha ditt namnförslag

Ett nytt bostadsområdet planeras i Timmersdala. Nu vill Skövdebostäder ha ditt förslag på vad området ska heta.

Skövdebostäder står i startgroparna att börja bygga ett bostadsområde med hyresrätter i Timmersdala. Inflyttning av de tretton lägenheterna blir någon gång sommaren 2020.

Det skriver Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Byggstart för bostäder i Timmersdala

Men vad ska området heta? För området i Timmersdala vill Skövdebostäder få förslag från andra. En omröstning har skickats ut till de som visat intresse för området och till en intressegrupp i Timmersdala. Frågan finns även ute på webbplatsen och i sociala medier.

I omröstningen erbjuds några förslag som Timmerlyckan och Trädgårdslyckan men det finns också möjlighet att komma med egna namnförslag.

Bland det som kommit in hittills hittas namn som Metrokvarteret, Körsbärsdalen och Timmerbyn. Omröstningen är helt anonym. Vad det till slut blir för namn avgörs internt på Skövdebostäder.

– Det är spännande att se vad det kommer in för förslag, det finns säkert en massa idéer som vi aldrig skulle kommit på själva, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef för Skövdebostäder. Många andra av Skövdebostäders bostadsområden har fått namn efter platsen de ligger på, oftast har kvarterets och fastighetens namn även blivit områdets namn men det kan också vara lite ordlek som med Aspö Eko-logi (där logi anspelar på boende).