Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya beskedet: Skövdes högstadieskolor återgår helt till undervisning på plats

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

För Gymnasium Skövde blir det fortsatt distansundervisning, för att undvika trängsel i skolans lokaler och kollektivtrafiken. Men för högstadiets del blir det undervisning på plats resten av vårterminen.

Den 27 april kom nya regionala rekommendationer från Smittskydd Västra Götaland, som innebär att högst två tredjedelar av eleverna på gymnasierna får vara på plats samtidigt. Tidigare gällde 50 procent.

Gymnasium Skövde följer den rekommendationenBland annat med hänsyn till kollektivtrafiken, då många pendlar till Västerhöjd och Kavelbro finns en risk för trängsel i högtrafik.

– Nämnden bedömer att Gymnasium Skövde gjort sitt yttersta för att minska trängsel i skolans lokaler. Att med nuvarande smittoläge ta in fler elever än de rekommenderade högst två tredjedelarna ser vi inte som möjligt om vi ska kunna följa allmänna råd och rekommendationer från myndigheterna, därför gäller vårt beslut fram till skolavslutningen den 11 juni, säger Anders Karlsson (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Däremot kommer högstadieskolorna att få återgå helt till närundervisning från och med nästa vecka. Nämnden bedömer att tillräckliga åtgärder kan vidtas för att undvika trängsel i skolornas lokaler.

Beslutet från barn- och utbildningsnämnden gäller från den 3 maj till och med den 11 juni, alltså till vårterminens slut. Men om förutsättningarna förändras kan nya beslut tas.

Fakta: Undantag för Gymnasium Skövde

För Gymnasium Skövde gäller, som tidigare, följande undantag från beslutet:

Gymnasiesärskolan

Praktiska moment som inte kan skjutas upp

Examinationer som skolan bedömer inte kan skjutas upp och som inte kan genomföras på distans

Genomförandet av arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Elever på fordons - och transportprogrammet, inriktning transport samt bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning anläggningsförare

Elever som i övrigt är sårbara för fjärr- eller distansundervisning