Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny utställning öppnar på Slöjdens hus – max en besökare i taget

När Skaraborgs Hemslöjdsförening ordnar sin första utställning för året Sytt 2020 är det kviltare från bland annat Lidköping och Skövde som är på plats och visar just vad de har sytt under pandemiåret 2020.

Föreningen har valt att inte ställa in vårens utställningar, utan följer rådande restriktioner vad gäller besöksantal i Slöjdens Hus och kompletterar med olika digitala insatser.

I årets första utställning visar 15 medlemmar från de två kviltgrupperna VänTäcket Lidköpings kviltgille och Billingekviltarna upp arbeten i lappteknik som de har sytt under det gångna året.

– Variationen är stor och man hittar allt från små arbeten som grytlappar, muggmattor och väskor till stora väggbonader och täcken bland alstren, berättar Gunilla Plesner från Lidköping som samordnar utställningen.

Lapptäcksentusiasterna i VänTäcket har sedan mitten av nittiotalet träffats regelbundet för att sy tillsammans och utbyta erfarenheter. De syr också lapptäcken till förmån för behövande och ordnar kurser för de drygt 50 medlemmarna. Medlemmarna i Billingekviltarna är en grupp med syglada tjejer som även de träffas regelbundet för att inspireras av varandra och hjälpas åt med sina arbeten.

Liksom vid ett par av utställningarna under förra året inleds utställningen med en digital vernissage i form av en livesändning på föreningens Facebooksida där man får en filmad visning och presentation av utställningen. På föreningens sociala medier kommer man också kunna ta del av bilder och presentationer under utställningsperioden.

Vid ett tillfälle kommer ett digitalt kviltcafé att hållas. Det sker i samarbete med NBV och verktyget Lifesize kommer att användas. Deltagarna kommer på så vis kunna se och prata med varandra om sina sömnadsprojekt via skärmen på tryggt avstånd hemma i sina ateljéer och vardagsrum. Information om hur man anmäler sig finns bland annat på Hemslöjdsföreningens Facebooksida.

Utställningen pågår från den 23 januari till den 20 februari i Slöjdens hus, Helensparken, Skövde. Med anledning av lokalens storlek släpper man tills vidare in en person eller par som kommer i sällskap åt gången.