Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ung huvudtränare klar för Grästorps IK: "Helheten och ambitionen lockade"

Efter den gångna säsongen lämnade Andreas Högosta, Carl-Johan Svensson och Jimmy Krusell sina tränaruppdrag i Grästorps IK. Nu har klubben gjort klart med en ny huvudansvarig.

Robin Adamsson – så heter han, 29-åringen som nu tar han sig an division 2-laget Grästorps IK.

– Helheten och ambitionen lockade. Att man vill ta steget tillbaka upp till hockeyettan. Att bygga ett så bra lag som möjligt och driva det vidare. Jag arbetar med individuell utveckling av spelarna och använder moderna verktyg, som video. Blir individerna bättre blir laget bättre, säger han på GIK:s hemsida.

Som spelare representerade han klubbar som Halmstad, Mörrum, Olofström och Kållered. Egna spelarkarriären tog dock slut redan när han var 20 år på grund av skador.

Men han blev kvar inom hockeyn – som ledare. Först var han i Hammarbys juniorverksamhet, därefter ett par andra Stockholmsklubbar och närmast kommer han från Stjernen i Fredrikstad i Norge där han varit verksam som juniortränare på heltid de tre senaste säsongerna och fostrat flera A-lagsspelare samt fyra till det norska J20-landslaget.

Robin beskrivs som en mycket målmedveten tränare och det här blir hans första uppdrag på seniorsidan. 2017/18 var senast Grästorps IK spelade i hockeyettan. I år lyckades laget inte ta sig till kvalserien.

När det gäller lagbygget har GIK just nu kontrakt med två målvakter, åtta backar och tolv forwards.