Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tränare klar för Skövde Dukes: "En ära"

Skövde Dukes har gjort klart med ny huvudtränare. Ny huvudtränare blir Gary Weeks då Daniel Sjöholm kliver ner till en assisterande roll.

Nytt år, ny möjligheter – och en ny huvudtränare för Skövde Dukes. Under fredagen meddelade Skövdeklubben att Daniel Sjöholm valt att lämna uppdraget som huvudtränare till förmån för den nye huvudtränaren Gary Weeks.

Sjöholm blir i stället assisterande tränare till Weeks.

– Efter två säsonger som huvudtränare är det med glädje och en stor ära som jag lämnar över rollen till Gary. Jag ser även fram emot chansen att lära och utvecklas under honom i coachstaben. Framtiden för Dukes ser ljus ut, säger Sjöholm i ett pressmeddelande.

Weeks har tidigare coachat och spelat hemma i England. Hans spelarkarriär började 1992 med Brighton B52’s och avslutades 2002 med Sussex Thunder. Redan under sin tid som spelare coachade Weeks i både klubblag såväl som landslag hemma i England men även i USA, då på Louisiana Tech University.

"Trots att Gary kommer att fokusera på herrlaget 2020 är vi övertygade om att hans driv och passion kommer att smitta av sig på övriga lag i föreningen och att vi kommer få se en positiv utveckling när det kommer till både nya tränare och nya spelare i alla våra lag. Han trycker även på att spelarna inte bara spelar för Dukes utan för hela Skövde." skriver Dukes i pressmeddelandet.

– Det är en ära att få bygga vidare på den långa historia som Dukes har inom denna sport. Det är även viktigt för spelarna och ledarstaben att förstå äran i att representera Skövde som stad, säger Weeks.

– Som jag har förstått det genomgår staden mycket utveckling och expandering för att göra staden större och bättre än vad den redan är. Jag är här för att ta den samma mentaliteten för att säkerställa att vårt lag utvecklas till det formidabla lag som jag vet att vi kan vara.