Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Sverigeunik konstutställning visas i Skövde

Från den 3 juli visas sommarutställningen The Art Box på det nyrenoverade Kulturhustorget i Skövde. Detta är den första installationen av detta slag i Sverige.
– Det känns riktigt roligt att kunna presentera denna Sverigeunika utställning i Skövde, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

På två digitala skärmar visas verk från konstnärer från hela världen. Samma verk visas under en vecka och sedan publiceras nya. Utställningen går att se på det nyrenoverade Kulturhustorget i Skövde, där den kommer att stå hela sommaren.

The Art Box är ett samarbete mellan det Londonbaserade galleriet Sedition och Hjo-företaget UpOnWalls. Sedition jobbar enbart med digital konst och är ett av de ledande gallerierna i världen på just det.

Med denna nya utställning tar de digital konst från hela världen till just Skövde.

– Vi är väldigt glada för att få testa denna nya konstutställning på vår hemmaplan. Jag anser att konst är en demokratiskt rättighet och i det offentliga rummet når vi den största publiken, säger Per Olsson från UpOnWalls, i ett pressmeddelande.

Företaget UpOnWalls producerade utställningen The Overview som gästade Skövde i vintras. För den här nya utställningen har företaget producerat en kub av stål - ”The Art Box”. Den inrymmer två bildskärmar där verk från konstnärer från hela världen visas. Först ut är verk från Universal Everything och Fuse. 

– Utställningen är ytterligare ett resultat av vårt arbete under våren med att ställa om vår verksamhet. Istället för evenemang har vi nu lagt fokus på verksamhet som tillför mervärde utan att skapa folksamlingar, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

The Art Box är ett samarbete mellan UpOnWalls, Next Skövde, Skövde Energi, Rapp Fastigheter och Skövde kommun. Utställningen finns på Kulturhustorget i Skövde centrum från 3 juli till 31 augusti 2020.