Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny satsning på berget för barn – Geokids på Billingen får stort bidrag

Under 2021 kommer alla kommunens elever i årskurs 4 att erbjudas friluftsdagar på Billingen. Detta genom projektet Geokids på Billingen som Skövde kommun och Next Skövde har fått 260 000 kronor i bidrag för från Naturvårdsverket för att arrangera dem.

Friluftsdagen består av olika övningar i samarbete och laganda samt kunskap om geologi och friluftsliv. Ett viktigt inslag blir en utomhuslunch tillagad på lokala råvaror över öppen eld. Eleverna guidas av en naturpedagog, en geolog och en utomhuskock.

– Genom friluftsdagarna vill vi bidra till att elever och personal får med sig en positiv naturupplevelse och kunskap om friluftsliv och allemansrätt. Vi vill också skapa kännedom och stolthet för Billingens unika platåbergslandskap, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Alla aktiviteter utgår från en lägerplats där det finns en tältkåta, en eldstad och stubbar att sitta på. När de kommer får eleverna en ryggsäck med sig som innehåller en karta till olika stationer, sittunderlag och kåsor.

Bidraget kommer via projektet ”Luften är fri” som leds av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket, syftet är att få fler människor ut i naturen och öka medvetenheten om friluftslivets värden.