Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny satsning för att stötta Skövdes restauranger

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Efter att årets Matfestivalen ställs in försöker Next Skövde hitta nya sätt att stötta Skövdes restauranger. Nu lanseras ett projekt där företag via ett system köper lunchkuponger som gäller på stadens restauranger som en gåva till sina anställda.

Allt administreras via systemet e-srv som utvecklas av Boråsföretaget MeByYou och projektet går igång under veckan. Först ut är Skövde Energi och 15 restauranger har anslutit sig till systemet.

– Det känns bra att vi kan vara med och testa ett nytt system åt Next Skövde och tillsammans stödja restaurangerna i staden. Det är ett enkelt sätt för oss att bidra, säger Åsa Holmqvist Ekman på Skövde Energi, i ett pressmeddelande.

Det företag som ansluter sig erbjuder ett antal lunchkuponger till sina anställda som en gåva. De anställda får en inloggning i systemet och kan där välja på vilken av de femton restaurangerna de vill lösa in sina kuponger.

– Vi hade redan under våren jobbat med att hitta ett framtida digitalt system för matfestivalen och kom då i kontakt med företaget Mebyyou. Nu när matfestivalen är inställd 2020 blir detta ett mycket bra sätt för oss att testa systemet ändå. Vi hoppas också det ska ge oss kunskap om hur vi skulle kunna utveckla någon form av krögarveckor för allmänheten, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Cementa har också beslutat sig för att ansluta sig till systemet för sina anställda och i veckan går ett erbjudande ut till Näringslivsforums medlemmar om att ta del av systemet. Men det är öppet för vilket som helst av stadens företag som vill stötta restaurangerna.

– Nu när riksdagen också fattat beslut om en skattefri coronagåva är detta en enkel och utmärkt möjlighet för företag som vill göra lokal nytta. Vi hoppas verkligen att fler företag vill haka på, avslutar Charlotte Backman.