Kata Gård har hittills dragit stora mängder besökare till Varnhem och för sommaren har kommunen och Västergötlands museum upprättat en så kallad "Info-Point" för att stärka värdskapet på plats.

Här kommer man kunna få svar på de vanligaste frågorna om kyrkan, vilket sortiment som finns i kaféet och vad som pågår på Kata Gård, berättar kommunens besöksnäringsstrateg Marie Wennerholm.

Syftet är att också avlasta befintlig personal som redan finns på plats.

Man räknar med att de närmsta två veckorna kommer dra extra mycket folk. Dessutom vill man inspirera turister och besökare att fortsätta sin visit in till Skara.

Utställningen om Kata Gård på museet inne i Skara kan bli som en spännande "del två" av visiten, menar Marie.

Även Naturvårdsverkets satsningar på Hornborgasjön och invigningen av den nya brunvita turistvägen drar aktivitet till trakten, vilka är ytterligare några av de turistattraktioner som man informerar på den nya info-punkten.

Info-punkten är belägen i ett medeltidsinspirerat tält vid Ryttaregården precis i anslutning till kyrkan. I tältet finns ett stort utbud av broschyrer. Bemanningen kommer under sommaren utgöras av personal från Skara kommun och Västergötlands Museum i samarbete med volontärer från Hembygdsföreningen och kyrkoförsamlingen. Informationen kommer hålla öppet alla dagar i veckan klockan 11-15 fram till skolstart.

Hela Ryttaregården hyrs under sommaren ut till Kommunen och museet och hålls öppet dagligen för besök. I huset kommer man bland annat kunna se en utställning med en skalenligt uppbyggd modell av Klostret och Överbo byar 1850, gjord av Nils Lann.