Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chans för Thurin i EM-genrepet

I söndagens match mot Egypten fick Jack Thurin chansen. Nu får han en ny chans i EM-genrepet mot samma motstånd.

I söndags vann Sverige mot Egypten i en träningsmatch inför EM. Sverige fick då klara sig utan högernian Albin Lagergren (känningar i en fot) och vänsternian Kim Ekdahl du Rietz (ont i halsen).

När Sverige under tisdagskvällen ställs mot Egypten på nytt – i den sista av två förberedande matcher mot Egypten inför EM – är Ekdahl du Rietz tillbaka i truppen men inte Lagergren.

Det innebär att IFK Skövdes Jack Thurin återigen får chansen i Lagergrens frånvaro, precis som han fick i den förra matchen mot Egypten.

– Albin har haft känningar i sin fot, men det blir hela tiden bättre och han kunde gå för fullt på träningen i går. För oss är matchen på fredag viktigare än den i dag och då har vi valt att inte spela Albin och Mikael, men vi räknar med båda i EM-premiären på fredag, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson i ett pressmeddelande.

Förutom Lagergren vilas även målvakten Mikael Appelgren i tisdagens match. I stället för honom går reserven Tobias Thulin in.