Stad i ljus har blivit en tradition i Skövde. Evenemanget lockar allt fler besökare och i år har staden satsat ännu mer än tidigare för att skapa en förtrollande upplevelse. Temat i år är "Ett magiskt island".

Det är fint och häftigt, konstaterar Sonja Henriksson när ljusbollar ringlar sig ned för kulturhusets fasad.

Ja, det är coolt, särskilt när det rör sig och kommer emot en, fyller kompisen Ellen Ingebretsen i.

De två flickorna är på plats vid Kulturhuset för att uppleva årets nyhet - en 3D-show med animationer och musik är en ny del i evenemanget och skapar en annorlunda upplevelse.

En annan variant visades på Sankta Helena kyrka.

I kyrkparken kunde besökarna också titta på vackra isskulpturer, belysta i olika färger.

Där ordnades också en eldshow med Mojje Andersson och Robert Ahlin från FFX. De två Falköpingskillarna sprutade eld och lät även nyfikna som vågade komma riktigt nära.

Stå bakom mig och håll mig i axeln, så jag vet var du är. Är du beredd, nu blir det lite varmt, säger Mojje till åttaårige Neron Lippold, som drar efter andan när Mojje sprutar ut en stor eldslåga.

Wow!

Imponerad blev många också av isskulptörerna, Oscar och Lennart Landh, far och son från Habo. På bara några timmar skulpterade de med hjälp av motorsågar fram en hjort beredd till språng i is.

Besökarna kunde också strosa runt och titta på julbelysningen som nu tänts runt om i staden, kristallkronor, kransar och girlander. I Commerce skyltfönster mot Torggatan kunde man beskåda fyra spelande isbjörnar, turistbyrån har svidat om till pepparkakshus och på Storgatan kan man se snögubbar åka pulka.

Det är ett väldigt trevligt arrangemang, konstaterar Christina och Curt Adamsson.

Stad i ljus fortsätter även under lördagen.