Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska personal på äldreboenden testas för covid-19

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

På måndag ska Västra Götalandsregionen börja testa personal på äldreboendena i kommunerna som ingår i regionen. Det hela försenades då det var svårt att få tag på provtagningspinnar.

Man hade tänkt att börja med provtagning av personal på äldreboendena runt om i regionen redan i veckan, men det blev fördröjt. Nu är tanken att det ska komma igång på måndag.

– Det var svårt med tillgång till provtagningspinnar, så det är fördröjt, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström på regionens pressträff om coronaviruset och covid-19 på fredagen.

– Det här är viktigt för att kunna testa personal med lindriga symptom i äldrevården och se om det är covid-19 eller inte. Det här kommer att gå igång på måndag om allt går som planerat.

Regionen stöttar även kommuner med skyddsutrustning, där de som en större aktör kan få in mer utrustning, både inhemsk produktion och import från andra länder. DÅ tar de även in så det ska räcka till kommunerna, de hjälper också till med att distribuera ut det till kommunerna.