Just nu kämpar restaurangägaren, hans syster och flera andra för att hitta ett sätt att lösa det här rent juridiskt. Men det finns många liknande fall runt om i landet.

– Det är en katastrof, jag är helt förkrossad, säger Dominic själv.

Detta är ett resultat av att Migrationsverket och Migrationsöverdomstolen tolkar lagtexten bokstavligt och att ingen hänsyn tas till omständigheterna. Det finns flera liknande fall i Sverige.

Det spelar heller ingen roll att kökschefen nu har en betydligt högre lön än vad myndigheterna anser vara marknadsmässig.

Utvisningsbeslutet är fattat.

Om det verkställs så förlorar inte bara restaurang Mangos en viktig medarbetare, utan Dominic hamnar i en del av Nigeria, som utsätts för attacker av den ökända islamistgruppen Boko Haram.

Därmed kan misstaget få mycket allvarliga konsekvenser för den utvisningshotade kocken.

Dominic själv vill vara kvar till hundra procent.

– Jag kämpat väldigt hårt för det här och har min familj kvar i Nigeria. Genom mitt jobb här kan jag hjälpa till med deras försörjning, förklarar han.

Dominic ansågs inte ha tillräckliga skyddsskäl för att få asyl.

Men de nya problemen uppkom när han sökte arbetstillstånd hos Migrationsverket, då upptäcktes lönefelet och stenen var satt i rullning.

– Migrationsöverdomstolen har lämnat en vägledande dom om att alla villkor ska vara uppfyllda varje månad. Lagen kan te sig fyrkantig men är till för att skydda arbetstagaren från att utnyttjas av arbetsgivare och det gör den också, konstaterar Alexandra Elias på Migrationsverket.

Kökschefen har nu kontaktat ytterligare en advokat för att få hjälp att stanna i landet.

– Nyligen överlämnade jag alla papper och vi väntar nu på svar om vad som kan göras, konstaterar Dominic själv.

Det är en tuff väntan på besked och mycket står på spel.