Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu lämnar Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet besked – satt i långa möten på söndagskvällen

Artikel 180 av 183
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vänsterpartiet har bestämt sig. Enligt Aftonbladet ska partistyrelsen suttit i ett flera timmar långt möte på söndagskvällen. Först under måndagsförmiddagen berättar partiledaren Jonas Sjöstedt om man ska fälla eller släppa igenom regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L.

Jonas Sjöstedt har kallat till pressträff i riksdagens presscenter efter sitt möte med talmannen, som startar klockan 11.40. Innan dess kommer inget avslöjas om Vänsterpartiets inställning, om man tänker fälla eller låta regeringsbildningen med Stefan Löfven som ny statsminister gå igenom. Omröstningen i riksdagen är planerad att ske på onsdag.

Enligt Aftonbladet ska Vänsterpartiet ha tagit ett beslut sent på söndagskvällen efter ett långt telefonmöte. Enligt tidningen varade mötet i drygt tre timmaroch beslutet fattades vid 22-tiden.

Enligt uppgifter till TT ska det lutat åt ett nej inför mötet med V:s partistyrelse. TT skriver vidare att Vänsterpartiet i Malmö redan bestämt sig. På hemsidan skriver V i Malmö att de enhälligt beslutat att i frågan om statsministeromröstningen stödja att Vänsterpartiets riksdagsgrupp ska rösta nej till Stefan Löfven.

"Den överenskommelse som slutits mellan S, C, L och MP är ett rent högerpolitiskt projekt", skriver partiets Malmödistrikt på sin hemsida.

På måndagsmorgonen säger Liberalernas partiledare Jan Björklund i TV4:s "Nyhetsmorgon" att det vore rimligt om talman Andreas Norlén skjuter upp onsdagens statsministeromröstning i fall att Vänsterpartiet aviserar att de kommer rösta nej.

– Det tror jag är nödvändigt. En omröstning till nu, där man på förhand vet att det blir nej, är helt meningslöst. Om det nu faller fem i tolv på grund av Vänsterpartiet så måste vi få ett utrymme att hantera den situationen, säger Jan Björklund (L).