Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går Helens skor på loppis

Från Ullared till Lyxfällan. Nu är det dags för Helen Lundberg från Skara att synas i ett nytt TV-program.

Kombinationen av de båda programmen kan se ut som en dramaturgisk fullträff. Först shoppar man loss tills pengarna är slut på Ullared. Sedan behöver man hjälp med att reda ut sina ekonomiska problem genom att delta i Lyxfällan.

Själv säger Helen Lundberg (fd Zulaf) att hon inte tänkt på den ingången, men medger att det kan se lite märkligt ut när hon dyker upp i båda produktionerna.

Hon skyller dock inte bristerna i sin ekonomi på att hon shoppat för mycket på Ullared.

– Att jag varit med i Ullared är inte boven i dramat när det gäller min ekonomiska situation. Den beror inte på ren slösaktighet, utan på en del andra faktorer, säger Helen.

– Och när jag åker till Ullared så bestämmer jag mig för att jag får handla för en viss summa och inte mer, jag sätter en gräns och den håller jag mig till, tillägger hon.

Så långt Ullared, för den här gången handlar det om Lyxfällan, som sänds i TV3. Där ska Helen vara med kommande säsong och just nu pågår inspelningarna för fullt med produktionsteamet på plats under en veckas tid.

På onsdagen gjorde man ett nedslag på Commerce i Skövde och hade loppis under ett par timmar på eftermiddagen. Till loppisen hade Helen tagit med sig en hel hög med prylar som stod uppställda för försäljning på ett bord innanför ingången mot Hertig Johans torg.

Det var mycket leksaker på bordet, men även en del kläder och andra prylar. Och så ett helt gäng skor i skiftande former, utplockade ur Helens garderob speciellt för den här loppisen.

– TV-teamet mig att rensa bland mina högklackade skor. Jag har säkert 50 par och de frågade om jag verkligen behöver så många. Då tänkte jag till och insåg att jag inte behövde det, det är ju vansinnigt.

– Jag fick inte med mig alla, men har rensat ut nästan hälften och då känner jag mig duktig. När jag fått se hur stora mina skulder är, så kände jag att jag måste göra något. Jag kan inte sitta och hålla krampaktigt fast i mina skor, det är viktigare att jag blir av med mina skulder, säger Helen.

Hur mycket pengar hon kommer att tjäna på loppisen kunde hon givetvis inte säga en dryg halvtimme in på den utsatta öppettiden. Däremot hade hon en förhoppning om att det skulle bli i alla fall några tusenlappar.

– Man ska satsa högt, så säg 5 000 kronor, det vore en väldigt bra början, säger Helen.

Vart det till sist landade är än så länge en hemlighet, som kommer att avslöjas när programmet sänds, någon gång innan årets slut.

Att Helen tycker det är roligt att vara med i TV är däremot ingen hemlighet.

– Nummer ett är att vara med i tv. Men jag skulle inte vara med i vad som helst, säger Helen Lundberg.