Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu finns Kris i Skaraborg

Nu har den första styrelsen för lokalavdelningen KRIS Skövde skapats. – Det känns fantastiskt, säger den nyvalde ordföranden Johan Törnqvist.

Kriminellas revansch i samhället, KRIS, har funnits i Sverige i över 20 år. Men det är först nu som Skaraborg får en lokalavdelning.

I helgen samlades en grupp eldsjälar och bildade en interimsstyrelse för KRIS Skövde. Styrelsen består nu av Johan Törnqvist, ordförande, Daniel Sundvall, kassör och Karin Ragnarsson, sekreterare.

– Det här är min gottgörelse till samhället. Jag tror på KRIS arbete och märker vilket enormt behov som verkar finnas. Så här i valtider är det många som tycker och tänker, men få som gör något aktivt, säger Johan Törnqvist, som lyckades ta sig ur missbruk och kriminalitet.

KRIS hjälper före detta kriminella till ett hederligt liv. Kraven för att få hjälp av KRIS är att man är nykter, drogfri och har lämnat det kriminella livet bakom sig.

– Det handlar om förlåta sig själv. Alla är värda en andra chans. Jag vill tro att alla människor kan förändras. Men det är förstås inte alla som vill.

Under bildandet av KRIS Skövde fanns representanter från riksorganisationen på plats – både ordförande Paul Barath och sekreterare Ali Reunanen, som var glada över den nya lokalavdelningen.

Högst på agendan för KRIS Skövde är nu att hitta en lokal, för att hålla studiecirklar och vara samlingsplats för medlemmarna. Målet är att finna en lämplig sådan i Skövde.

Föreningen kommer också att finnas på sociala medier och på riksföreningens sajt och redan nu går det att bli medlem eller stödmedlem för den som inte har behoven av hjälp men som ändå vill stötta verksamheten.