Hon tog upp fallet som ett exempel i riksdagen och ställde frågor till ministrarna Ylva Johansson (S) och Morgan Johansson (S).

– Ibland undrar jag vad vi håller på med. Vi ska hålla på regler, men här får tolkningen orimliga konsekvenser. Dessutom arbetar han i ett bristyrke, som arbetsförmedlingen pekat ut, konstaterar Widegren.

Misstaget som kökschefens arbetsgivare gjorde var att betala 500 kronor för lite i lön under två månader för ett par år sedan. När denne upptäckte felet rättades detta omedelbart till.

Men Migrationsverket stod på sig och tolkar lagen bokstavligt, så Dominic utvisades från Skövde till Nigeria.

– Migrationsöverdomstolen har lämnat en vägledande dom att alla villkor ska vara uppfyllda varje månad. Lagen kan te sig fyrkantig, men är till för att skydda arbetstagaren från att utnyttjas av arbetsgivaren och det gör den också, sa Alexandra Elias på Migrationsverket.

Dominics situation i Afrika är mycket tuff, han befinner sig som katolik i ett område där den ökända islamistiska gerillan Boko Haram härjar. Det är ont om rent vatten och mycket fattigt, nu har kocken dessutom drabbats av malaria.

– Sjukvården här liknar inte alls den svenska. Medicinen är mycket dyr, men jag har ju egentligen inget val, konstaterar Dominic.

I vissa fall kan en malariabehandling kosta 10 000 kronor om man inte har en försäkring. Det är pengar Dominic inte har.

Statsrådet Morgan Johansson menade att alla har rätt till en rättsäker prövning, men att även om man lättar på reglerna måste det finnas en balans, så att arbetstagare inte utnyttjas.

Han sa vidare;

– Frågan som Cecilia Widegren tar upp är prioriterad och regeringen har för avsikt att under våren lägga fram förslag för att komma tillrätta med problematiken, förklarade ministern.

Nu har dessa alltså kommit.

Regeringen tanke är att förändringen ska börja gälla från 1 december 2017 och detta har fått Cecilia Widegren att reagera på nytt.

– Det nämns inget om retroaktivitet eller ett snabbspår för de som drabbats och jag kommer att ställa nya frågor till de ansvariga ministrarna och be dem motivera detta. Det är inte ovanligt att man lägger in den här typen av förändringar i samband med att budgeten presenteras i september. Om man nu anser att tolkningen är fel, varför väntar man så länge? undrar Cecilia.

Riksdagsledamoten konstaterar att det här också innebär att många andra i Dominics situation kommer att drabbas innan de nya reglerna träder i kraft.

– Det kan man också ifrågasätta, menar Widegren.

Hon tycker att det var stora ord när ministrarna svarade i riksdagen, men trots detta dras enligt henne frågan i långbänk.

– Jag tycker faktiskt att det är svagt och upprörande att man inte löser detta snabbare.

Nu blir det alltså nya frågor från moderaten.