Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar jobbet med bussfilen

Från och med måndag stängs delar av Vadsbovägen av för trafik under kvällar och nätter. Orsaken? Man ska asfaltera om och bygga busskörfält.

Trafikljusen i centrala Skövde har utrustats med digital teknik som gör det lättare för busstrafiken att ta sig fram.

Det har tidningen berättat om tidigare.

På måndag kväll inleds ytterligare ett arbete som syftar till samma sak. Då kommer Skövdes två första busskörfält att anläggas utmed delar av Vadsboleden. Det handlar om sträckorna mellan Karstorpsrondellen och Aspörondellen samt Lillegårdsrondellen och Norrmalmsrondellen.

I samband med arbetet asfalteras också leden om och den kommer att stängas av vissa tider på dygnet under två veckor.

Varje dag mellan klockan 18.00 och 06.00 kommer endast fordon med tillstånd, buss i linjetrafik samt utryckningsfordon att få köra på de avstängda vägavsnitten, uppger gatuchefen Daniel Lindh.

– I dag har Västtrafik svårt att ta sig fram under högtrafiklägen och man har svårt att hålla tidtabellen. Tanken med åtgärden är att minska restiden för kollektiva resor och på så vis göra dem mer attraktiva. Det blir även en förbättring ur trafiksäkerhetssynpunkt, exempelvis då bussen i dagsläget måste stanna i körfältet på Vadsbovägen vid hållplats Aspö, säger han.

Den 24 juni ska asfaltering och busskörfält vara klara.