Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är nya godisfabriken i gång

Nu rullar maskinerna på den nya godisfabriken i Skövde. Efter att Grahns konfektyr förvärvat Totte Gott 2016 bestämdes det att tillverkningen skulle ske i en gemensam enhet på Aspelundsvägen i Skövde. – Efter midsommar började vi flytta maskinparken från Falköping och nu är tillverkningen igång, säger delägaren Jesper Lööw.

Hantverkarna arbetar fortfarande i lokalen, men maskinerna rullar fyra dagar i veckan.

– Vi har också investerat i en stor torkanläggning för gelé och tanken är att även flytta vår tillverkning från Mariesjö, fortsätter Lööw.

Livsmedelstillverkning

Lokalerna rymde tidigare Vici och Dagab och innan sommaren gjorde man om fastigheten för livsmedelstillverkning.

– Det handlade bland annat om avlopp och infrastruktur, berättar delägaren.

Även kontoret har flyttat till fastigheten och nu arbetar 16 personer med verksamheten. När hela flytten är klar kommer 30 personer att jobba i lokalen.

2 800 extra ton

Grahns gelé och skumgodis fick vid sammanslagningen sällskap av Totte Gotts 2 800 ton godisprodukter i form av bland annat choklad och dragé.

Orsaken till förvärvet är att Grahns konfektyr har en strategi att växa på den svenska och internationella konfektyrmarknaden. Den nya totala omsättningen i koncernen blir cirka 110 miljoner kronor, jämfört med Grahns tidigare omsättning på 45 miljoner kronor,

Hur blir det med butiken på Rattvägen?

– Vi har funderat på att flytta hit den också, men där är inget slutgiltigt beslut taget, konstaterar Jesper Lööw.

Läs om godisförvärvet

Se Jocke och Jonna i godisfabriken

Läs geléråtta från Skövde erövrar världen