Vid utomhusbassängerna på Billingen pyrde fortfarande eldarna när deltagarna i börjat plocka ihop sina kök och ingredienser. Jill Karlsson, Stefan Aronsson och Nicklas Andreasson hade kämpat med sin trerättersmeny.

– Vi gjorde en spicy musselsoppa och rökmästaren Stefan rökte gräsandköttet som lades på en bädd av primörer, berättar Jill Karlsson.

Till dessert blev det bakat äpple med creme fraiche.

– Äpplet är den röda tråden.

Inte långt därifrån stod Tommy Borovac och Nadja Omri som provade på konsten att baka tunnbröd över öppen eld.

– Min farmor brukade baka något liknande bröd i Tunisien, säger Nadja.

Mattias Hägg från Mattias Mat fanns förstås också på plats.

– Jag står och erbjuder en provapåaktivitet där besökare dels får bekanta sig med råvarorna och dels prova på att laga mat över öppen eld. Det är inte riktigt så enkelt som det låter, det är en massa yttre faktorer som måste tas med i beräkningen, säger Mattias Hägg.

Han visade också några 13-åriga killar hur man tillagar musslor.

– De åt musslor för första gången. Och så har några spanska studenter från högskolan varit här. De hade fått tips om att komma hit, vilket är väldigt roligt.

Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde, tycker det är roligt att mässan fortsatt växa, att provapåaktiviteterna blivit så många fler.

– Det har blivit en breddning av mässan, den här typen av evenemang blir lätt nischade på enbart friluftsliv men här finns mycket mer, allt från skogsmaskiner till klättring, travskola, paddling och förläsningar.

Bild 1 av 3 Gänget står samlat, här är alla figurer runt Åsbotorpssjön i det blivande Skogsmulleriket.

Foto Ylva Sandberg