Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – så blir årets Stochampionat

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Efter en lång tid av ovisshet har man nu till sist fattat ett beslut om årets Stochampionat på Axevalla travbana.

Det blir ett Stochampionat inför tomma läktare, meddelade man under onsdagen. Även campingen kommer att stå tom.

”Det är ett scenario vi har varit tvungna att förhålla oss till under en längre tid, vi har valt att avvakta så länge vi kunnat, men måste nu ta ett definitivt beslut om att vi kommer att genomföra tävlingarna utan publik”, skriver Axevalla på sin hemsida.

Restriktionerna som uppstått till följd av coronapandemin har bland annat inneburit att Sveriges travbanor stängt ner sin publikverksamhet sedan den 12 mars, och travbanorna är i nuläget endast öppna för de som arbetar inom verksamheten.

”Vi har full respekt för och stöttar de insatser som görs i samhället för att begränsa smittspridningen av viruset och vi ser idag inte något som indikerar att förutsättningarna kommer att förändras inom närtid, vilket gör att vi nu meddelar att publikplats och camping hålls stängda under Stochampionatshelgen.”

Stochampionatet kommer fortfarande att filmas och sändas, men de tusentals besökare som vanligtvis besöker Axevalla travbana i samband med tävlingarna får i år stanna hemma.

Att Stochampionatet ställs in för publik innebär också att Travveckan och dess tillhörande evenemang inte blir av.

– Blir det en tävling utan publik så genomförs inte Travveckan. Det är ett evenemang som bygger på att få hit besökare, har Travveckans samordnare Peter Gustavsson tidigare sagt till tidningen.