Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nominerat och klart till Idrottsgalan 2019

Vilka idrottare, ledare och föreningar i Skövde kommun har utmärkt sig speciellt under 2018? Nu är nomineringarna klara inför Skövde idrottsgala 2019, som hålls i Arena Skövde den 26 januari.

Idrottsgalan 2019 är den 14:e i ordningen sedan starten 2006 och följer numera ett väl beprövat koncept. Under kvällen kommer priser kommer att delas ut i 13 kategorier. Dessutom serveras mat samt bjuds på underhållning under några glittriga galatimmar i Arena Skövde.

Som vanligt har idrottsföreningar, men även privatpersoner kunnat lämna in förslag på lämpliga kandidater i de olika kategorierna. Därefter har nomineringskommittén gjort ett urval bland förslagen och vaskat fram tre personer i varje kategori.

I år har hela 190 förslag har kommit in, vilket är rekord. I förslagsprocessen har 20 föreningar deltagit. Den siffra kunde dock varit högre menar nomineringskommitténs ordförande Malin Toll Hägg.

– En del föreningar är återkommande medan andra är nya. Det är kul är att nya föreningar dyker upp i sammanhanget, men det finns runt 120 idrottsföreningar i kommunen, så många saknas, säger Malin.

– Vi måste jobba mer med att engagera dem över tid, så de ser det som en del av sitt arbete att jobba med nomineringarna, tillägger hon.

Därmed inte sagt att de utvalda kandidaterna inte är värdiga nog.

– Det är en bra spridning på dem och de vi nominerat har fått flera röster i förslagsprocessen, konstaterar Malin.

– Samtidigt vet vi att det finns fler duktiga kandidater som vi skulle vilja haft med, men eftersom vi inte nominerar själva och ingen annan gjort det så är de inte med. Därför vi vill trycka på att föreningarna verkligen tänker på att hjälpa oss i vårt arbete, säger Annelie Samuelsson, även hon medlem i nomineringskommittén.

När det gäller kandidaterna påpekar Malin vidare att man inte bara sett till prestationer och resultat utan även andra egenskaper

– Vi har tittat på vad de gör utanför idrottsarenan, ur ett samhällsperspektiv. Ska man se på Skövde som idrottsstad så måste vi se på vad som finns här och då kan man värdera en prestation på olika sätt, säger Malin.

När det gäller galan i övrigt har är förre fotbollsspelaren Boris René, som numera sadlat om till artist, engagerad som konferencier. Utöver att sköta snacket under galan kommer han även att framföra en del låtar.

Under kvällen kommer även Ace Wilder, SaRaha och Arkivet uppträda. Vidare blir det dansuppvisning från Lithos Dansskola samt att det utlovas en del överraskningar. Biljetterna till galan släpps på tisdagen. Arrangörerna hoppas och tror på ett deltagarantal på uppåt 900 personer.