Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklasson lägger av – efter femte hjärnskakningen

Skövdebacken och Falköpingskillen Oscar Niklasson lägger av med ishockeyn. Detta sedan han drabbats av fem hjärnskakningar på lika många säsonger. – Jag har ju levt med hockeyn i 17 år och elitsatsat, så det är jättetråkigt att behöva sluta, säger han.

Förra hösten tog 23-årige Oscar Niklasson ett tillfälligt uppehåll från ishockeyn. Detta sedan han drabbats av ännu en hjärnskakning, sin fjärde i ordningen. I stället för att skynda tillbaka tog han tid på sig att tillfriskna och återställa sig. Totalt blev det bara åtta seriematcher i Skövde IK-tröjan i fjol.

LÄS MER: "Hade inte pappa kommit hade du inte levt"

I år var tanken att Niklasson skulle komma tillbaka och köra för fullt. Men redan i säsongens andra träningsmatch åkte han på en ny smäll.

– Jag gick på is med laget i augusti och skulle köra på som vanligt. Men redan i andra träningsmatchen fick jag en ny hjärnskakning. Det var tungt att åka på en ny smäll så tidigt på säsongen, säger Niklasson.

Den 195 centimeter långe backen menar att hans längd och spelstil kan ha gjort honom extra sårbar i en del närkampssituationer.

– Några av smällarna har varit onödiga och fula, exempelvis höga armbågstacklingar, från motspelarna. Men jag som är så lång böjer mig ganska mycket och det kan nog ha bidragit till en del smällar. I en del tajta närkamper har jag gått på puck, blivit låg och fått en smäll mot huvudet, säger han.

Riskerna för stora

Hjärnskakningen i somras blev Oscars femte i ordningen och han har sedan dess satt igång med hjärntrappan, som han är väl bekant med.

– Det har varit upp och ned. Jag har fått bakslag, vilat lite, fått nya bakslag och vilat igen.

LÄS MER: Niklasson om dolda sjukdomen och hjärnskakningarna

Det gör att han nu, fem hjärnskakningar senare, lägger av med ishockeyn.

– Det här är ett beslut som jag själv har fattat. Riskerna med att spela vidare är för stora och det kommer ju ett liv efter hockeyn.

Vill bli domare

Men han tänker inte släppa sporten helt.

– Jag har planer på att börja döma och tänker nog gå en domarkurs, säger han och fortsätter:

– Jag är glad för att jag kan ha en normal vardag och jobba. Det känns skönt nu när man har tagit beslutet och vet vad som gäller. Men jag har ju levt med hockeyn i 17 år och elitsatsat, så det är klart att det är jättetråkigt att behöva sluta redan, säger Oscar Niklasson.