I slutet av oktober tog Skövdetjejen Nicole Toumas Idolresa slut, men för henne innebar det början på nästa äventyr. Tillsammans med Erik Gadd, Gladys del Pilar, Samuel Ljungblahd och en sydafrikansk kör åkte hon iväg på en turné under cirka tre veckor med organisationen Star for life:

Det var som en dröm att få göra det igen. Jag åkte med dem till Sydafrika innan Idolkarusellen startade igång och att få fortsätta det samarbetet också efteråt kändes riktigt bra. Vi åkte ända till Norrland för att uppmuntra ungdomar på olika skolor att våga tro på sig själva och följa sina drömmar. Jag älskar att kombinera musiken och veta att jag gör något som ger något till andra människor.

Hon hann dessutom med många egna spelningar för barn och ungdomar.

Jag älskar mötet med dem, då känner jag mig verkligen som hemma. Jag har fått åka till boenden och fritidshem för utsatta ungdomar i landet, vilket jag har ett stort hjärta för. Att få snacka med dem, uppmuntra dem och sjunga med dem har varit underbart, återger hon.

Samtidigt har sångerskans röst varit trött. Under hennes Idol-medverkan upptäcktes en cysta på hennes stämband som begränsade hennes röstresurser.

Jag kände att jag inte kunde ge 100 procent och det var verkligen jobbigt. Enda sättet att få bort den skulle vara en operation och det fanns till och med risk för att det skulle växa. Efter Idol var jag hos en läkare igen för att kolla hur den låg till. Då sa han att han inte visste vad som hade hänt, men att den var försvunnen. Jag tror ju på att mirakel kan hända med Guds hjälp och blev otroligt lättad. Idag är min röst mycket, mycket bättre. Dock är den väldigt trött. Det har varit en lång uppförsbacke att komma hit, beskriver hon.

Men allt slit har varit värt det, enligt den nyss fyllda 22-åringen, för nu börjar äntligen hennes karriär att ta fart på allvar:

Jag har fått arbeta massor med olika producenter och låtskrivare här i Sverige, bland annat genom ett bolag från Stockholm. Jag tycker att det är en bra musikmarknad i Sverige, men givetvis kommer USA alltid att vara målet. För tillfället samarbetar jag med en svensk producent som bor i USA och flera DJ:s. Några namn får jag tyvärr inte avslöja, eftersom alla datum inte är satta än, men jag har flera låtar på gång som kommer att släppas i framtiden och marknadsföra mig som soloartist - så mycket kan jag säga i alla fall. Det är jättekul att få göra det jag brinner för.

Nicole berättar att hon fått flera förfrågningar att sjunga från flera kända profiler, men att hon är noggrann med vem hon arbetar med samt vad de står för. En person som hon valde att tacka ja till var rapparen Ken Ring. De två lärde känna varandra redan efter Skövdetjejens Idolaudition.

Vi har haft varandra på Facebook och han har varit en stor support genom ord som "Du är grym, fortsätt så". Efter att jag hade åkt ut tog han kontakt med mig igen och sa att han jättegärna ville ha med mig på sitt album. Jag kände mig oerhört hedrad och blev jätteglad. Jag älskar hans musik; den berör verkligen och kommer från hjärtat.

Idag lanseras Ken Rings nya singel "Caroline" och den som sjunger refrängerna är ingen mindre än Nicole.

Det är en grym och upplyftande låt tillägnad Ken Rings syster som handlar om att människor ser ett handikapp som ett hinder. När vi stod inne i studion sa han "Jag har aldrig gjort musik med syftet att den ska hamna på radio och generera pengar, ändå har jag lyssnare för att jag skriver med hjärtat". Det berörde verkligen mig och kändes helt rätt. Precis sådan musik vill jag vara en del av, menar hon.

Den 17 januari nästa år gästar Ken Ring Skövde Stadsteater, om även Nicole finns på plats då återstår att se.