Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mystiskt skum i Garpadammen

Bäcken som rinner till Garpadammen var igår fylld med något mystiskt skum. Kommunen misstänker att skummet kan komma från någon som tvättat sin bil. SKÖVDE

Av en ren tillfällighet såg kommunens personal att vattnet var förorenat i Garpaparken under gårdagen efter den kraftiga regnskuren.

Bäcken var fylld med skum från någon typ av rengöringsmedel eller tvättmedel som sedan mynnade ut i dammen där många änder vanligtvis håller till.

”Det var beklagligt att se, speciellt när vi uppmärksammade den Stora biltvättarhelgen för bara några dagar sedan. Vi jobbar hårt med vårt miljöarbete i Skövde kommun och alla måste ta ett kollektivt ansvar för att vårt växt- och djurliv ska må bra” skriver Skövde kommun på sin Facebooksida.

Man påpekar att om man tvättar sin bil på gatan eller på sin garageuppfart rinner orenat vatten direkt ut i våra vattendrag, sjöar och hav.

”Vi uppmanar därför alla att besöka en biltvätt istället när det är dags att tvätta bilen. På så vis slipper vi tungmetaller, oljerester och andra giftiga kemikalier i vårt dricksvatten”