Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MUF tycker till om genuspedagogerna: ”Sluta med omotiverat slöseri”

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna vill att skolan ska fokusera på normkritik. MUF undrar då vad som ska skäras ner på för att kommunen ska ha råd.

Socialdemokraterna vill höja den normkritiska kompetensen i Skövdes skolor genom att anställa genuspedagoger och utveckla egna metoder för det normkritiska arbetet. I denna pressade ekonomiska situation som kommunen befinner sig i verkar Socialdemokraterna tycka att detta är en viktig prioritering trots att det är något man i skolorna redan arbetar med. Uppdraget ligger nämligen hos lärare och rektorer.

Det finns otaliga områden inom skolan som dras med ekonomiska svårigheter. Om man ska ta ansvar för skolan med dess ekonomi och innehåll kan man inte lägga tid på politiska hobbyprojekt. Lägg fokuset där det faktiskt behövs.

Enligt Skolverket har föräldrarnas utbildningsnivå fortsatt stor betydelse för en elevs skolgång och den senaste PISA undersökningen visade att skillnaden mellan hög- och lågpresterande elever fortsatt växer. Här ligger den egentliga problembilden, inte i att det saknas normkritisk kompetens. Vi är övertygade om att fokus på genuspedagogiskt flum istället för vår utbildning kommer resultera i att denna utveckling fortsätter i en nedåtgående riktning. Det är dags att ta ansvar för skolan och sluta med omotiverat slöseri.

Man kan ställa sig frågan vad man vill skära ner på för att få råd med genuspedagoger?

MUF Skövde

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel