Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möt tandläkare i telefonen

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Folktandvården har nu öppnat sin första digitala klinik. Patienter kan träffa tandläkare i videosamtal och få råd och hjälp på distans.

I den digitala kliniken möter patienterna erfarna tandläkare i videosamtal och kan få hjälp och råd om olika akuta besvär som skadade eller utslagna tänder, tandvärk, smärta i tandkött och käkar, besvär efter en behandling eller om de har frågor om tandvård och munhälsa. Detta berättas om i ett pressmeddelande från Folktandvården Västra Götaland.

– Vi är mycket glada att kunna öka tillgängligheten och erbjuda våra patienter ytterligare ett sätt att komma till tandläkaren, säger Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör i Folktandvården Västra Götaland i pressmeddelandet.

Inte minst kan detta underlätta under rådande coronapandemi. Tankar på att utveckla en app för tandvård har funnits i Folktandvården sedan en tid, men nu har det gått snabbt från idé till handling.

Folktandvårdens nya digitala klinik ligger i VGR-appen Mitt Vårdmöte som finns att ladda ner via Google Play och App Store.

– Vi börjar i liten omfattning med en drop-in-mottagning, men vi planerar att löpande lägga till ytterligare funktioner och tjänster och öka tillgängligheten, säger Ann-Charlotte Sundelin.

Kliniken har drop-in-mottagning måndag-fredag mellan klockan 08.00 och 17.00. Det som behövs för att göra ett besök är en mobiltelefon, internetuppkoppling och mobilt BankID. Det är även möjligt att använda en surfplatta eller en dator för de som föredrar det.

Grundpriset för ett besök är 300 kronor för vuxna, men personer med rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar 200 kronor och frikort gäller. För barn och unga vuxna är tandvården kostnadsfri, vilket även gäller besök i den digitala kliniken.