Tidigare har det funnits uppgifter om att litauerna hade uppträtt misstänkt och att det var det som ledde till att de greps som misstänkta.

De nya och mer detaljerade uppgifterna förmedlas av under måndagen. Radion berättar att mötet mellan bröderna och Missing People skedde på en plats nära Martorps gård.

Efter en diskussion lämnade bröderna platsen.

Missing People larmade polisen om att personer hade försökt hindra sökarbetet.

Senare hittades Lisa Holms jacka och mopedhjälm i området.

Lisa Holms kropp ska ha hittats i en arbetsbarack vid gården Martorp.

Kenneth Söderlund, pressansvarig på Missing People, han inte känner till de uppgifterna under morgonen kunde presentera.

– Vi har träffat på bröderna vid gården Martorp när vi sökte där. Vad jag känner till så ska det inte ha varit någon diskussion på platsen, det ska heller inte ha varit några försök till att mota bort vår skallgångskedja. En av bröderna ska ha frågat varför vi är här och söker igen eftersom vi redan har sökt i det området, sedan lämnar bröderna platsen, säger Kenneth Söderlund till Brottsplats Sverige.

I området görs tre fynd som kan komma att ha stor betydelse för utredningen.

– Vi gör tre fynd strax efter att de här bröderna har lämnat platsen. Jag tror att dessa fynd kommer ha stor betydelse för utredningen, säger Kenneth.

Den äldre av bröderna är misstänkt för mord och det väntas att ett åtal lämnas till Skaraborgs tingsrätt på fredag.

Det var tänkt att åtalet skulle komma under tisdagen, men den misstänkte och hans advokat Inger Rönnbäck för att hinna gå igenom den mycket stora förundersökningen.

Ett stort antal vittnen har hört och enligt åklagaren finns DNA-spår.

Gården Martorp ingår i Blombergs egendom och det var brödernas arbetsplats.

Den mordmisstänkte 35-åringen förnekar brott. Hans advokat Inger Rönnbäck förklarar att 35-åringen arbetar under lång tid i byggnaderna på Martorp och att det inte är förvånande att hans DNA-spår finns på fyndplatsen.

Av en annan åsikt är Tore Brandtler, familjen Holms målsägandebiträde. Till säger han sig ha blivit förvånad om åklagaren hade valt att inte hade väckt åtal på det material som framkommit.

– Det vore tjänstefel av åklagaren att inte väcka åtal.

– Jag tror inte att hon var utvald på något sätt. Det kunde lika gärna ha varit ett annat offer som drabbats, säger han till NLT.