Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modejätten tvingas stänga flera butiker

Ett 20-tal Kappahl-butiker kommer att stängas under året. Ungefär 50 tjänster väntas försvinna, skriver Göteborgs-Posten. – Hur många personer som berörs får ge sig under processen, säger Peter Andersson, Kappahls finansdirektör och tf vd/koncernchef, till tidningen.

Kappahlkoncernen har ungefär 370 butiker i Sverige, Norge, Finland, Polen och Storbritannien. I Sverige, där huvudkontoret ligger i Mölndal, är bolaget överlägset störst.

På onsdagsmorgonen släppte modekedjan sin kvartalsrapport – och då kom beskedet att man tvingas stänga ett 20-tal svenska butiker under året, skriver Göteborgs-Posten. Samtidigt står det klart att ungefär 50 tjänster försvinner.

Anledningen till nedskärningen är olönsamhet och att bolaget infört ett program som ska stärka sina resultat med mer än 100 miljoner kronor.

– Vad vi sa för ett kvartal sedan var att vi hade behov av att titta på ett program som detta, och nu har vi litegrann förtydligat innehållet i det, säger Peter Andersson till GP och fortsätter:

– Hur många personer som berörs får ge sig under processen.

Det är i nuläget oklart vilka olönsamma butiker som kommer stängas ner.