Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkte mördarens brev – kräver advokatbyte

 
Dubbelmordet i Hjo
Visa alla artiklar

En person är anhållen för dubbelmordet i Hjo – samtidigt meddelas det att undersökningen kan skjutas upp på grund av coronavirusets utbredning.

Efter vad den misstänkte mördaren har sagt att hon har utsatts för "kränkande beteende" samt blivit "socialt överkörd", kräver nu kvinnan att hon vill byta till en kvinnlig advokat, skriver Expressen.

Advokaten, Tore Brandtler, skriver i sitt svar till tingsrätten att han inte har några synpunkter på begäran, men ställer sig frågande till begäran.

Vice chefsåklagaren i Skövde, Jenny Karlsson, är förundersökningsledare i fallet, meddelar att hon inte var medveten om advokatbytet, men bekräftar att den misstänkte nekar till brott.

Undersökning kan ta längre tid

Enligt tingsrätten har rättspsykiatrin tillåtits att flytta fram sin undersökning i ärendet på grund av läkarbristen. Det innebär att undersökningen väntas dra ut på tiden – på grund av coronaviruset, skriver Expressen.