Aldrig förr har så många slutit upp när Missing people kallar till en insats som när sökandet efter Lisa Holm skedde. Tusentals människor kom till Kinnekulle för att hjälpa till. Under onsdagen kom omkring 900 personer, på torsdagen 1 100 och på fredagen 1 050. Därmed slogs organisationens tidigare rekord på 1 555 personer vi en speciell insats med råge.

Jag är imponerad och tacksam över den fantastiska uppslutningen framförallt från ortsborna, säger Missing peoples pressansvarige Kenneth Söderlund, som har exempel på frivilliga som åkte 15-20 mil enkel resa.

Två flickor från Hjo kom för sent på onsdagen, men kom tillbaka dagen därpå.

Han konstaterar att Missing people också är mycket tacksamma över det stöd de fått från Götene kommun, dagligvaruhandeln och hotell i området. Mat, kylskåp, mobila toaletter är bara något av allt som har skänkts.

Kenneth Söderlund påpekar även att samverkan med polisen fungerat utmärkt.

Polisen har också berömt Missing people för samarbetet.

Missing people har varit en väldigt viktig del i eftersöksarbetet. Det är en kombination av väldigt gott polisiärt arbete och andra samverkande parter. Vi lyckas samla ideella och professionella krafter, säger Helena Trolläng, som även vill lyfta fram idrottsföreningar och ryttarföreningar och andra frivilliga som hjälpt till.

Men det är alltså Missing peoples fynd som bidrar till genombrottet i utredningen. Enligt polisens insatsledare Martin Fredman är det alerta frivilliga tillsammans med vakna poliser som avgör.

Personer i den omedelbara närheten till fyndet beter sig enligt både Missing people och polisen avvikande. Vi släpper därför fyndet och söker männen som försvunnet från platsen. Vi hittar dem ett par 100 meter därifrån.

Kenneth Söderlund får inte berätta något om fyndet och händelserna runt detta.

Han konstaterar att dock att stämningen bland deltagande i sökinsatsen var tryckt. Alla har varit inställda på att göra sitt bästa.

Folk har varit oerhört fokuserade på uppgiften.