Marianne Ahrne, som nu har hunnit bli 77 år, är född i Lund, men uppvuxen i Falköping.

Hon är filmregissör och författare och har gjort en rad prisbelönta filmer och dokumentärer, bland annat Maskrosbarn (1989). Hon har också arbetat som filmkonsulent på Svenska Filminstitutet och deltog då bland annat med manusarbetet till filmen Arn.

Sedan några år tillbaka är Marianne Ahrne tillbaka här i bygden igen.

För tre och ett halvt år sedan köpte jag en liten gård långt ut i skogen i Brismene, där jag sedan dess bott med mina två hundar. Jag har kvar min lägenhet i Stockholm, men är sällan där, förklarar hon.

Nu är hon alltså aktuell som en av deltagarna i På spåret. Där bildar hon lag tillsammans med Anders Johansson, som är musiker, komiker och programledare. Han är ena halvan av komikerduon Anders och Måns. Anders har bland annat medverkat i Så funkar det, varit programledare för SVT-serien Djursjukhuset och julkalendern Skägget i brevlådan.

Tv-tittarna har fått vänta ett bra tag på att få se Falköpingskändisen i rutan, Marianne och Anders dyker nämligen upp först i de två sista "gruppspelsmatcherna", dels i kväll och dels nästa fredag, den 2 februari.

Nu i kväll ställs Marianne och Anders mot Malou von Sivers och Sigge Eklund, som förra fredagen förlorade med 20–26 mot Martina Haag och Peter Magnusson. Nästa fredag är det så dags för mötet mellan Ahrne/Johansson och Haag/Magnusson. Två av de tre lagen går vidare.

Programmet sänds i SVT1 klockan 20.00.

Läs också: .