Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Rune Rudmarker

Rune Rudmarker, Hästhagen, Ottravad

Rune Rudmarker, Hästhagen, Ottravad har efter ett långt och rikt liv slutat sin stund på Jorden. Han var näst äldsta barn till Hanna och Artur Rudmarker. Efter avslutad skolgång och långt före dess hjälpte han till i jordbruket som de flesta “bondungar” fick göra.

1955 gifte han sig med Ilse Wallander från Tidaholm och köpte Hästhagen där de bosatte sig. I äktenskapet föddes tre barn; Claes, Ove och Lena. År 2003 blev Rune änkeman. Utöver jord- och skogsbruk satte han upp en såg och sågade timmer till bräder och plank åt många grannar. Han trivdes i naturen och jagade en del.

Det är sorgligt och oväntat att Rune inte finns mer hos oss i Ottravad. Det är inte många veckor sedan vi satt på var sin sida vid ett bord i Kommunalhuset och med flera andra arbetade med att korrekturläsa boken om Ottravad.

Rune var en sann hembygdsvän. Det var han tillsammans med sin far Artur och flera andra som på 1970-talet började kartlägga alla fastigheter och tidigare boplatser på Brobacken och som sedan legat till grund för det material som nu finns i Ottravadsboken. Rune bidrog med mycket och värdefull kunskap om gamla tider i socknen. Till exempel var han den ende som mindes Patron Albert i Storegården, som avled 1935 och även det kända originalet J. E. Carlsson “Galgajohan”.

Alla vi som känt Rune sörjer med barnen med familjer, släktingar och vännerna men är samtidigt djupt tacksamma för vad Rune betytt för oss och bygden.

Göte i Ottravad