Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min kropp – mitt val

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Förra veckan röstade delstaten Alabama i USA igenom en lag som innebär totalförbud mot abort även vid incest och våldtäkt. Enda undantaget gäller om det är fara för kvinnans liv. Den nya lagen innebär högre straff för att utföra en abort än vad gärningsmannen får som utför en våldtäkt!

I samma land ges varje år miljarder av statliga medel till medicinen ”Viagra” för att män ska kunna utföra sexuella handlingar. Detta betyder alltså att män i Alabama har större rätt till stånd än kvinnor har rätt att bestämma över sina egna kroppar!

Det är helt oacceptabelt för oss S-kvinnor att kvinnornas rättighet att bestämma över sin egen kropp återigen utmanas. Det här händer när konservativa och högerextrema krafter får makt och inflytande. Otroligt skrämmande för alla som tror på en jämställd och rättvis värld där flickor och kvinnor ska ha lika rättigheter och möjligheter som män.

Hoten mot människornas grundläggande rättigheter är globala och vi S-kvinnor är oroliga över att det finns svenska partier och parlamentariker som står för exakt lika skrämmande åsikter som parlamentariker i delstaten Alabama. Det vill säga förtroendevalda som gång på gång röstar emot olika förslag för att stärka kvinnors rättigheter i bland annat abortfrågan. Varje röst är viktigt i kampen mot konservativa och högerextrema krafter för att kunna garantera våra döttrar och oss själva ett självbestämmande liv; ett liv där VI bestämmer över våra kroppar!

Zelal-Sara Yesildeniz

för Tidaholm S-kvinnor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel