Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Metall: Vi gör allt vi kan för att minska oron

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Coronakrisen drabbar den svenska ekonomins ryggrad – industrin – mycket hårt. Läget är allvarligt, men visar även på behovet av en stark fackförening.

IF Metalls anställda och förtroendevalda runt om i landet, på klubbar och avdelningar, gör nu sitt allra yttersta för att få korttidsavtal på plats där det behövs. Det gör att industriarbetarna kan gå ner i arbetstid och behålla en stor del av lönen istället för att förlora jobbet när produktionen stannar av. Bara här i IF Metall västra Skaraborg har vi under den senaste månaden tecknat över 50 avtal om korttidspermitteringar som påverkar cirka 1700 stycken IF Metallare.

Den här krisen är unik och ingen har facit över hur detta i slutändan kommer att påverka jobben och industrin. IF Metalls självklara och viktigaste uppgift som fackförening är att finnas till för medlemmarna. Vi kraftsamlar alla våra resurser och gör allt vi kan för att minska oron och öka tryggheten. Vi ska klara även denna kris. Tillsammans är vi starka.

IF METALL VÄSTRA SKARABORG

.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel