Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarförslag: Ny idrottshall behöv i ett Skultorp som växer

Bygg en idrottshall i Skultorp. Det är innebörden i ett medborgarförslag som kommit in till kommunen.

Skultorp är ett samhälle som växer, inte minst med många nya barnfamiljer, påpekar förslagsställaren. Hen menar vidare att det finns ett uppdämt behov av att utöva idrott både ute och inne, men att möjligheterna att göra det i Skultorp i dag är begränsade.

”Man kan till och med få åka ända till Ryd för att delta i olika inomhussporter” konstaterar förslagsställaren.

Rent praktiskt kan en ny hall med fördel byggas i den så kallade ”bandygrytan” vid tennishallen menar förslagsställaren, då den placeringen medför att faciliteter och omklädningsrum kan samordna med tennisklubbens behov.

Enligt förslaget ska hallen omfatta två fullstora handbollsplaner. Dagtid ska den nyttjas av skolorna i Skultorp och av föreningar på kvällstid. Att skolorna är i behov av nya idrottsutrymmen är ställt utom alla tvivel menar förslagsställaren.

”De hallar som finns på skolorna i dag är rejält underdimensionerade för elevundervisning och föreningsverksamhet, samt att de är nedgångna, liksom skolorna i övrigt”, är formuleringen i förslaget.

Medborgarförslaget har nyligen gått ut på remiss till Kultur- och fritidsnämnden, som har fram till den 25 september på sig att yttra sig.

Önskemålet om en idrottshall i Skultorp är för övrigt inte nytt. 2015 påbörjades ett opinionsarbete med samma syfte, men som senare lades ned efter att man inte fått gehör för sina åsikter den gången.

Uppenbarligen lever dock frågan vidare. Återstår att se om det blir ett bättre resultat den här gången.